BISKUT CORNFLAKES MADU SEDAP, RANGGUP, MUDAH TAK PERLU OVEN

Bahan-bahan :-

1 kotak cornflakes 
4 sudu butter
4 sudu besar gula
2 sudu besar madu
1 sudu esen vanilla
Paper cups
Manik warna-warni atau chocolate rise warna warni
Badan hancur (utk lebih lemak - tak letak pun takpe)


Cara-cara :-
1) Panaskan butter dan gula di dalam kuali sehingga cair dan sebati.
2) Masukkan cornflakes (blh hancurkan sikit) dalam kuali dan kacau sehingga sekata.
3) Masukkan esen vanila dan madu.
4) Setelah sekata masukkan cornflakes ke dalam paper cup dan tabur manik ke atasnya.
Ok..siap....tak perlu bakar dlm oven pun takpe dah blh terus makan..
Jika nak pun blh bakar selama 2-4 min pada suhu 150C 

Note : pastikan api kecil dan perlahan (elakkan dari hangus)

Post a Comment

7 Comments

  1. mmg simple dan sedap..SB ada buat sekali tapi versi pedas sbb letak sos cili

    ReplyDelete
  2. Apa beza bakar dengan tak bakar ya?

    ReplyDelete
  3. Kalau x bakar ,tahan lame x rangup dye tuh?

    ReplyDelete
  4. yg ni untuk berape banyak ye?

    ReplyDelete
  5. Kalau x bakar dia tahan lama ranggup ke?

    ReplyDelete
  6. satu kotak berapa gram ye..

    ReplyDelete